AIVIA
Facebook AIVIA

Despre Proteina

Ce sunt proteinele?

“Principal constituent al celulelor vii, proteinele denumite in mod plastic “caramizile trupului” sunt compusi care intervin in toate procesele vitale ale organismului, fiind esentiale pentru functionarea normala a acestuia.

Proteinele intra in alcatuirea sistemului osos, a musculaturii, a organelor interne, pielii, a parului, a unghiilor, a membranelor celulare, a tesuturilor conjunctive etc. Pe langa aceasta, la nivelul celulelor noastre, proteinele mai indeplinesc si un rol functional (intra in compozitia enzimelor, a hormonilor, a anticorpilor, a hemoglobinei etc.). Procesele nervoase si cele imunitare nu ar fi nici ele posibile fara proteine.

In ciuda conceptiilor gresite mostenite din trecut, soia reprezinta o sursa importanta de proteine de calitate pentru nutritia umana.

Exista 20 tipuri de aminoacizi care sunt constituentii proteinei.

Exista 100.000 proteine diferite.

Ideea de fundal a vietii vine din miscarea proteinelor. Proteinele sunt singurele molecule care se misca, deci devin cele mai importante in generarea vietii. Daca opriti miscarea proteinelor viata se opreste chiar in acel moment. Pentru a avea viata trebuie sa avem controlul functiilor proteinelor.

Datorita continutului proteic ridicat alimentele AIVIA se recomanda atat in alimentatia omului sanatos, a persoanelor cu dieta restrictiva precum si sportivilor care doresc sa-si mareasca masa musculara.

Copyright © Centrul de Cercetare al Alimentelor Funcționale AIVIA SRL 2018. Toate drepturile sunt rezervate.
Webdesign: Algorithm