AIVIA
Facebook AIVIA

Curry indian cu cârnați picanți

Curry indian cu mezeluri vegetale

Un curry de inspiratie indiana este oricand bine venit. Bogatia de arome data de condimente este cu atat mai savuroasa daca te afli in post si duci dorul unor mancaruri usor picante cu un minunat  echilibru dat de gusturile sarat si dulce.

Iata ingrediente:

1 ceapa medie

2 morcovi

cateva felii de telina radacina

un lujer de telina verde (+ alte legume ce le mai aveti prin casa)

150 g tofu

100 g carnati picanti AIVIA

1 cutie de naut

jumatate de cutie de lapte de cocos

4 linguri de sos de tomate

3 linguri de ulei de masline

1/2 lg de seminte de chimen,

1 lg de curry, 1 lg de praf de usturi,

1lg garamd masala,

1 foaie de dafin

piper, sare,

verdeata

Mod de preparare.

In uleiul incins la foc mic se pun pe rand condimentele: chimenul, curry, dafin-ul, garam masala, piper-ul si sarea. Se lasa pantru maxim un minut pana ce semintele de chimen isi elimina aroma apoi se adauga ceapa. Se lasa in continuare la foc mic pana ce ceapa se caleste usor apoi se adauga legumele: morcovii si cele 2 tipuri de telina. Se lasa mesteca usor in cratita pentru 2 minute apoi se pune tofu taiat cubulete  si ulterior carnatii AIVIA taiati rondele. Se lasa pentru alte 2 minute pentru ca tofu sa se intrepatrunda cu legumele apoi se adauga nautul. Imediat dupa ce am adaugat nautul se ia pasta de tomate si se dizolva intr-o cana de apa calda. Se adauga peste compozitia din cratita. Se mareste flacara la aragaz dupa care se adauga si laptele de cocos. Se amesteca usor. Se lasa la fiert pentru 5 minute. Se ia cratita de pe foc si se potriveste de sare. Apoi se adauga verdeata tocata marunt. E gata!

Aceasta compozitie se adauga la un orez fin basmati.

Pofta buna!

Save

Save

Save

Save

Copyright © Centrul de Cercetare al Alimentelor Funcționale AIVIA SRL 2017. Toate drepturile sunt rezervate.
Webdesign: Algorithm