Supa Crema de Ciuperci cu Carnati Picanti
Ingrediente:
• 200g carnati afumati picanti AIVIA (vezi aici)
• 500g ciuperci proaspete
• 1 ceapa
• 3 catei de usturoi
• 200ml smantana vegetala sau lapte de cocos
• sare, piper, boia dulce
• 2 cartofi mari
• ulei de masline sau de susan
• patrunjel verde
Mod de preparare:
Caleste ceapa in uleiul incins intr-o oala. Adauga ciupercile taiate rondele si lasa-le pana iese apa din ele. Apoi adauga cei 2 cartofi cruzi curatati de coaja si dati prin razatoarea mare. Completeaza cu apa pana se umple oala si potriveste flacara pentru fierbere. Lasa sa fiarba pentru 20-30 de minute.
Intre timp taie rondele carnatii afumati picanti AIVIA si prajeste-i intr-o tigaie cu putin ulei pentru 2 minute.
Cand cartofii sunt gata, ia oala de pe foc si mixeaza bine continutul cu un mixer electric pana cand supa devine crema. Apoi pune oala inapoi la foc mediu si adauga smantana vegetala sau laptele de cocos impreuna cu usturoiul pisat. Corecteaza gustul cu sare, piper si boia dulce. Stinge flacara si adauga carnatii picanti prajiti precum si patrunjelul verde.
Pofta buna!
Cartofi cu Ciuperci si Salam la Cuptor
Ingrediente:
• 220 g salam afumat AIVIA (vezi aici)
• 1 kg cartofi
• 1 conserva de ciuperci
• 1 ceapa
• verdeata
• 2 linguri ulei
• sare
Mod de preparare:
Curatam cartofii si ii taiem cubulete. Punem ciupercile peste ceapa calita usor in ulei. Adaugam ciupercile taiate felii, apoi cartofii cubulete. Adaugam putina apa si lasam la fiert pana dau cartofii in clocot. Intre timp, punem salamul AIVIA la prajit. Cand cartofii sunt aproape gata, transferam totul intr-o tava la cuptor, ce a fost in prealabil unsa cu putin ulei. Adaugam salamul prajit si dam la cuptor pana capata o crusta frumoasa, aprox. 20-30 de min la foc mic spre mediu. La sfarsit se poate adauga putina verdeata taiata marunt.
Pofta buna!
Lasagna Vegana cu Sos de Rosii
Ingrediente pentru 2 - 4 persoane
Pentru sosul de rosii:
• ½ salam vegan de casa picant AIVIA (vezi aici)
• 3 linguri ulei de masline
• 1 ceapa alba, tocata
• 4 catei de usturoi, tocati marunt
• 350 g ciuperci brune
• 2 lingurite de plante uscate mixte (busuioc, oregano, cimbru)
• 6 rosii decojite tocate
• sare si piper dupa gust
Pentru lasagna:
• 250 g foi de lasagna
• 250 g felii de mozzarella vegana
Mod de preparare:
Intr-o tigaie adaugam pe rand ceapa, usturoiul, sarea, piperul, ciupercile, roaiile decojite tocate, ierburile si amestecam cateva minute.
Se adauga salamul AIVIA si se gateste timp de aproximativ 10 minute pana compozitia se reduce si se ingroasa.
Preincalziti cuptorul la 200°C.
Pregatiti foile de lasagna, in conformitate cu instructiunile pachetului.
Construiti lasagna din straturi de foi, sosul de rosii cu salam AIVIA si felii de mozzarella vegana.Repetati pana la ultimul strat de foi de lasagna.
Neteziti restul de sos deasupra. Daca doriti, adaugati niste branza vegana sau parmezan vegan razuit.
Tineti la cuptor 20 min.
Pofta buna!
Wrap Vegan
Ingrediente:
Pentru sos
• 2oo grame caju inmuiat
• 100 ml lapte vegetal
• ½ legatura patrunjel
• zeama de la o jumatate de lamaie
• sare si piper dupa gust
• usturoi optional
Pentru wrap
• 2 lipii
• ½ sunca vegana chili AIVIA (vezi aici)
• ½ castravete
• 6 rosii cherry
• salata verde
• 1 ceapa rosie
Mod de preparare:
Pentru sos amestecam intr-un blender toate ingredientele pana cand devin o pasta cremoasa, de consistenta unei smantani.
Sunca vegana chili AIVIA se feliaza si se rumeneste usor in tigaie.
Pe lipiile intinse se adauga in straturi sunca vegana chili, salata verde, castravetii, ceapa si rosiile felii.
La sfarsit se adauga sosul si se ruleaza wrap-ul.
Sfat : Folositi cantitati mici astfel incat sa puteti rula wrap-ul fara probleme.
Pofta Buna!